top of page
  • Foto van schrijverAriën Rasmijn

TrolSommige mensen werken ‘s nachts. En iedereen raakt weleens afgeleid tijdens het werk. Stel je voor, je bent rond een uur of twee ‘s nachts bezig met je stukken, wanneer het bekende geluidje klinkt dat je ergens in bent getagd.


Of je bent net klaar en je kunt nog niet slapen dus ga je nog even scrollen. Kan gebeuren, ook wanneer je premier bent. De vraag is, wordt het een probleem wanneer je politieke tegenstanders daar gebruik van maken? Eergisteren bleek dus van wel. André Bosman vond het blijkbaar nuttig om Evelyn Wever-Croes op Facebook direct aan te vallen over het feit dat haar kabinet de begroting van 2020 niet op tijd inlevert. Dat het gebeurt is op zich niets nieuws en dat hij het doet ook niet. Bosman heeft er een handje van om hoog van de toren te blazen over wat er misgaat op de eilanden zonder om te kijken naar wat er allemaal aan corruptieschandalen binnen zijn eigen VVD gebeuren. Zijn opdracht binnen zijn fractie is duidelijk; wees een kwelgeest voor bestuurders in de West. Daarin lijkt hij steeds verder te gaan en nu is hij dus zover dat we hem een online pestkop, een trol, mogen noemen.

Een goede pestkop bestudeert zijn slachtoffer altijd en zoekt naar zwakheden om op in te haken. En in het geval van de huidige Arubaanse bestuurders was de achillespees makkelijk te vinden. Zij kunnen maar niet van sociale media afblijven. Iemand anders zou Bosman in zijn tijdlijnbubbel laten schreeuwen wat hij maar wilde en geen antwoord hebben gegeven. There is a time and a place. Twee uur ‘s nachts is niet de tijd en Facebook is niet de plaats. Maar onze premier kon het niet laten en ging met de trol in debat. Regel één in online fitties is heel simpel: Don’t feed the troll. Bosman kreeg een staatsbanket. Punten die de premier maakte die hout sneden – klagen over een late begroting is inderdaad spijkers op laag water zoeken, zeker op Aruba waar we eigenlijk niets anders dan late begrotingen hebben gekend – werden genegeerd. En daar waar de trol op kon inhaken, werd ook flink huisgehouden. De premier daagde Bosman uit om het laatste CAft-rapport, het IMF-rapport en het oordeel van S&P te lezen. Bosman kwam met een waslijst aan quotes uit het CAft-rapport en dat van S&P. De een sterker dan de ander, maar daar ging het niet om. Het ging om volume. Vergeet het tijdsverschil niet, Bosman zat ’s ochtends waarschijnlijk fris en uitgerust aan zijn koffie verkeerd te nippen terwijl Wever-Croes misschien al klaar was om in bed te stappen. En dan maak je fouten. De premier vroeg aan het Kamerlid waar Nederland Aruba mee ondersteunt. Zijn antwoord: “Justitie, IND, politie. Om maar wat te noemen.” Allemaal waar en allemaal van cruciaal belang voor Aruba, vooral nu. Game over. Laptop dicht en naar bed. Morgen is er weer een nieuwe dag. En zo werd met deze bizarre nachtelijke uitwisseling andermaal bewezen dat Facebook de plek is voor memes, quotes en mensen feliciteren met hun verjaardag. Niet voor politiek, hoe verleidelijk het eerst ook lijkt. En nog iets, ga niet meteen de schuld leggen bij een journalist die jou verkeerd zou kunnen hebben geciteerd. Want het kan zijn dat de opnames nog voorhanden zijn.

0 opmerkingen
Ad SETAR Complete 60+.gif
bottom of page